Když nestíhám a přeci jenom chci udělat teplou večeři, vařím často zeleninové krémy. Červenou čočku používám ráda, protože je její příprava rychlá 😉…
Recept
2 porce
- 1 střední cuketa
- 100g červené čočky
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- zeleninový bujón
- sůl, pepř
- zakysaná smetana k podávání
Postup
Cibuli nakrájíme najemno, dáme zpěnit na olivový olej. Ze stroužku česneku vypreparujeme zelenou část (dráždí žaludek) a propasírujeme ho k cibulce. Přidáme na kousky nakrájenou očištěnou cuketu. Zalijeme vodou (cca 0,75l) a přidáme červenou čočku. Nad cuketou a čočkou by měla zůstat alepoň 2cm rezerva vody. Volitelně můžeme přidat kousek zeleninového bujónu (používám BIO z DM). Vaříme cca 15 min na mírném plameni (občas zkontrolujeme, že se čočka nepřipaluje). Následně rozmixujeme na krém tyčovým mixérem a podáváme se lžičkou zakysané smetany. Dobrou chuť 😉
Nutritious red lentil and zucchini soup – RECIPE (2 servings):
- 1 medium zucchini
- 100g red lentils
- 1 small onion
- 1 clove garlic
- Vegetable broth
- Salt, pepper
- Sour cream for administration
Napsat komentář