Když nestíhám a přeci jenom chci udělat teplou večeři, vařím často zeleninové krémy. Červenou čočku používám ráda,  protože je její příprava rychlá 😉…

Recept

2 porce

  • 1 střední cuketa
  • 100g červené čočky
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • zeleninový bujón
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

Cibuli nakrájíme najemno, dáme zpěnit na olivový olej. Ze stroužku česneku vypreparujeme zelenou část (dráždí žaludek) a propasírujeme ho k cibulce. Přidáme na kousky nakrájenou očištěnou cuketu. Zalijeme vodou (cca 0,75l) a přidáme červenou čočku. Nad cuketou a čočkou by měla zůstat alepoň 2cm rezerva vody. Volitelně můžeme přidat kousek zeleninového bujónu (používám BIO z DM). Vaříme cca 15 min na mírném plameni (občas zkontrolujeme, že se čočka nepřipaluje). Následně rozmixujeme na krém tyčovým mixérem a podáváme se lžičkou zakysané smetany. Dobrou chuť 😉


Nutritious red lentil and zucchini soupRECIPE (2 servings):

  • 1 medium zucchini
  • 100g red lentils
  • 1 small onion
  • 1 clove garlic
  • Vegetable broth
  • Salt, pepper
  • Sour cream for administration 

Comments

comments