img_0824.jpgMiluji thajskou polévku tom kha kai, všechny recepty, co jsem na ní našla, ale v sobě obsahovaly ingredience, kreré musíte shánět ve specializovaných prodejnách… Zkusila jsem experimentovat a výsledek z běžně dostupných surovin (iTesco/Rohlík), které Vám v Praze dovezou až ke vchodovým dveřím, všechny ochutnávající nadchnul… Samozřejmě není nad originál, ale na domácí rychlé uspokojení chutí to jistě postačí😉…


RECEPT (na cca 5-6 porcí):

– 400 g kuřecích prsou nakrájenými na tenké plátky

– 1 lžička červené kari pasty (středně pálivé)

– cca 1l kuřecího/ hovězího vývaru (využíván BIO Alnatura bujón z DM)

– 1 plechovka kokosového mléka

– 3 mrkve nakrájené na tenké plátky

– 1 miska mražených fazolek

– pár růžiček brokolice (rozříznutých na půl)

– trocha citronové trávy dle chuti

– půl svazku čerstvého koriandru
Postup:

Ve lžičce olivového oleje rozpustit kari pastu, orestovat kuřecí maso, zalít vývarem, přidat citrónovou trávu, povařit 12min.

Pak přidat zeleninu a vařit 8min. Nakonec rozmíchat kokosové mléko, možno dát navíc i cca 100ml smetany, polévka je pak krémovější… Nakonec zdobit v talíři koriandrem 😉

Dobrou chuť😉😘

—–

Thai chicken soup (my version) –
RECIPE (about 5-6 servings ) :

– 400 g chicken breast cut into thin slices

– 1 tsp red curry paste (medium hot)

– about 1 liter chicken / beef broth ( use of bio Alnatura broth from DM)

– 1 can coconut milk

– 3 carrots, thinly sliced

– 1 cup frozen green beans

– pair of roses broccoli ( are cut in half )

– little lemon grass to taste

– half a bundle of fresh coriander

Comments

comments