Pokud také máte rádi cizrnu a vyhledáváte ji kvůli kvalitnímu složení, či její oříškové chuti, jistě Vám přijde vhod recept na chutnou a lehce pikantní pomazánku – hummus.

Recept (pro cca 4 porce):

– 500g vařené či sterilované cizrny

– cca 4-5lžic olivového oleje

– šťáva z jednoho citrónu

– 3,5 lžíce tahini pasty

– 3 lžíce vody (dle výkonnosti mixéru)

– lžička soli

– 0,5 stroužku česneku

– uzená paprika, olivový olej a koriandr na ozdobu

Postup:

Cizrnu nejprve namočíme přes noc, poté před zpracováním propláchneme, dáme vařit s lžičkou soli na min. 45 minut. Po zcezení a zchladnutí dáme s ostatními ingrediencemi do mixéru a necháme rozdrtit až na pastu (případné nerozdrcené zbytky na stěnách stěrkou vracíme k noži). Chuť dolaďujeme průběžně. Hotový hummus podáváme v mističce, zakápnutý kvalitním olivovým olejem, posypaným uzenou paprikou a koriandrem.

Dobrou chuť 😉

—–

Chickpea hummus
RECIPE (4 servings):

– 500 grams of cooked chickpeas

– 100 ml of olive oil

– juice of one lemon

– 3.5 tablespoons tahini paste

– 3 tablespoons water (according to performance blender)

– teaspoon salt

– 0.5 clove garlic

– smoked paprika, olive oil and coriander for garnish

 

 

Comments

comments