Pokud také máte rádi cizrnu a vyhledáváte ji kvůli kvalitnímu složení, či její oříškové chuti, jistě Vám přijde vhod recept na chutnou a lehce pikantní pomazánku – hummus.
Recept (pro cca 4 porce):
– 500g vařené či sterilované cizrny
– cca 4-5lžic olivového oleje
– šťáva z jednoho citrónu
– 3,5 lžíce tahini pasty
– 3 lžíce vody (dle výkonnosti mixéru)
– lžička soli
– 0,5 stroužku česneku
– uzená paprika, olivový olej a koriandr na ozdobu
Postup:
Cizrnu nejprve namočíme přes noc, poté před zpracováním propláchneme, dáme vařit s lžičkou soli na min. 45 minut. Po zcezení a zchladnutí dáme s ostatními ingrediencemi do mixéru a necháme rozdrtit až na pastu (případné nerozdrcené zbytky na stěnách stěrkou vracíme k noži). Chuť dolaďujeme průběžně. Hotový hummus podáváme v mističce, zakápnutý kvalitním olivovým olejem, posypaným uzenou paprikou a koriandrem.
Dobrou chuť 😉
—–
Chickpea hummus – RECIPE (4 servings):
– 500 grams of cooked chickpeas
– 100 ml of olive oil
– juice of one lemon
– 3.5 tablespoons tahini paste
– 3 tablespoons water (according to performance blender)
– teaspoon salt
– 0.5 clove garlic
– smoked paprika, olive oil and coriander for garnish
Napsat komentář