Hledáte ten nejlepší recept na bezlepkový a současně nízkosacharidový korpus, díky kterému byste vykouzlili skvělou buchtu nebo dort? Už se nemusíte pídit, tenhle recept je zkrátka nej…
Kdo sledujete Chef MUM i na Instagramu, tak jste mohli zachytit mou několikatýdenní snahu o vychytání toho nejlepšího těsta na dort pro mého raubíře… Výsledek opravdu stojí za to, takže se tento recept zařadil na seznam našich oblíbených rodinných …
Recept
forma na dort o průměru cca 22cm
- 6 šťastných vajíček
- 120g Lučiny/Paloučku/Žervé
- 50g rozpuštěného másla
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- bezfosfátový prášek do pečiva
- špetka soli
- 250g mandlové mouky
- sladidlo dle chuti
Postup
Všechny tekuté ingredience důkladně rozmícháme (v mixéru typu G21 je to záležitost sekund), následně přidáme zbytek surovin. Pečeme ve vymazané formě cca 35minut na 180st.
Tip: Sladit nemusíte vůbec a když už, zohledňujte, kdo bude korpus jíst
– my jsme třeba pro sladší variantu na narozeninovou oslavu dali sladidla cca 60g…
Lowcarbcake – Recipe: 6 happy eggs; 120g Gervais; 50g of melted butter; 2 teaspoons of vanilla extract; baking powder; pinch of salt; 250g almond flour ; sweetener
29.3.2019 at 19:34
Dobrý večer, můžete mi prosím říct kolik toho prášku do pečiva? Děkuji
1.5.2019 at 21:35
Dobrý den, tak 1-1.5 lžičky, menší malý sáček