Pokud také patříte mezi fandy zdravého zobání, oceníte třeba na skus kadeřávkové chipsy. Blesková příprava a skvělá chuť z nich možná udělá oblíbence i ve Vaší domácnosti…

Kadeřávek má sám o sobě velký obsah vitamínů, minerálních a stopových prvků. Jako příbuzný kapusty je poměrně otužilý, takže se jeho listy mohou sklízet i během zimního období. Mimo vlastní zakrádku jej dnes seženete ve větších supermarketech, v obchůdkách se zdravou výživou a také samozřejmě na farmářských trzích.

Množství použitých ingrediencí záleží na mnoství očištěného kadeřávku, které budete mít k dispozici…


Recept

  • svazek kadeřávku
  • olivový olej
  • sůl
  • dle zájmu semínka (chia, sezam atd.)

Postup

Nejprve je nutné si kadeřávek důkladně očistit, vyříznout či vytrhnout stonky  z prostředku listu. Listy bez stonků si osušíme utěrkou (či v odstředivce) a natrháme je na menší kousky (aby se nám chipsy vešly bez problémů do pusy). V misce si smísíme pár lžiček olivového oleje se špetkou soli, do této směsi si namáčíme prsty a každý kousek kadeřávku jimi důkladně promneme. Takto připravený kadeřávek naskládáme na plech, jednotlivé kousky by se neměly překrývat. Dle chuti můžeme případně posypat drobnými semínky. Pečeme cca 7 min na 180st  (výsledek by měl být stále ještě zelený, krůpavý, ne nahořklý). Dobrou chuť…

Každá trouba peče jinak, určitě se poprvé vyplatí si kadeřávek dobře hlídat, ať tuhle dobrotku nespálíte…


Kale chips – Recipe: kale, olive oil, salt, according to the interests seeds (chia, sesame, etc.)

DSC_0253

DSC_0255

DSC_0257

DSC_0261

Comments

comments