Cukeťák 5

I když cuketu mám ráda, všechny dosavadní pokusy na „zdravé varianty“ různých slaných nákypů či placiček dopadaly špatně. Zkusila jsem tedy věřit své intuici a poslední pokus předčil všechna očekávání…


Recept:

  • 3 střední cukety
  • 2 vejce
  • 1 hrst nastrouhaného parmazánu nebo Gran Moravie
  • 1 lžička soli
  • cca 3-4 lžíce pohankové mouky
  • 1 jarní cibulka
  • 1,5 lžičky nasekané petrželky
  • česnek dle chuti

Postup:

Cukety očistíme, dle potřeby oloupeme (pokud bychom měli větší kousky s houbovitým vnitřkem, raději semínka vydlabeme). Cukety nahrubo nastrouháme, přidáme sůl a na cca 15 min necháme odpočinout. Z nastrouhaných cuket poté vymačkáme prebytečnou vodu (většinou mačkám ve velkém sítku). Přidáme vajíčka, parmazán, bylinky a nakonec směs zahustíme pohankovou moukou (další výborná obměna by byla z mandlové mouky 😉). Ze směsi tvarujeme na pečícím papíru malé placky. Pečeme cca 25min při 180st. Podáváme sypané parmezánem, případně můžeme doplnit dipem ze zakysané smetany s jarní cibulkou.

Dobrou chuť 😉


Gluten-free zucchini pancakesRecipe:

  • 3 medium zucchini
  • 2 eggs
  • 1 handful of grated Parmesan or Gran Moravia
  • 1 teaspoon salt
  • 3-4 tablespoons of buckwheat flour
  • 1 spring onion
  • 1.5 teaspoons chopped parsley
  • garlic to taste

 

Cukeťák 2

Cukeťák 4

Cukeťák 1

Cukeťák 5

 

Comments

comments