I když cuketu mám ráda, všechny dosavadní pokusy na „zdravé varianty“ různých slaných nákypů či placiček dopadaly špatně. Zkusila jsem tedy věřit své intuici a poslední pokus předčil všechna očekávání…
Recept:
- 3 střední cukety
- 2 vejce
- 1 hrst nastrouhaného parmazánu nebo Gran Moravie
- 1 lžička soli
- cca 3-4 lžíce pohankové mouky
- 1 jarní cibulka
- 1,5 lžičky nasekané petrželky
- česnek dle chuti
Postup:
Cukety očistíme, dle potřeby oloupeme (pokud bychom měli větší kousky s houbovitým vnitřkem, raději semínka vydlabeme). Cukety nahrubo nastrouháme, přidáme sůl a na cca 15 min necháme odpočinout. Z nastrouhaných cuket poté vymačkáme prebytečnou vodu (většinou mačkám ve velkém sítku). Přidáme vajíčka, parmazán, bylinky a nakonec směs zahustíme pohankovou moukou (další výborná obměna by byla z mandlové mouky ). Ze směsi tvarujeme na pečícím papíru malé placky. Pečeme cca 25min při 180st. Podáváme sypané parmezánem, případně můžeme doplnit dipem ze zakysané smetany s jarní cibulkou.
Dobrou chuť
Gluten-free zucchini pancakes – Recipe:
- 3 medium zucchini
- 2 eggs
- 1 handful of grated Parmesan or Gran Moravia
- 1 teaspoon salt
- 3-4 tablespoons of buckwheat flour
- 1 spring onion
- 1.5 teaspoons chopped parsley
- garlic to taste
0 Comments
1 Pingback