Tentokrát Vám přináším receptík na osvěžující letní salátek, který se skvěle hodí také jako předkrm na posezení s přáteli. Pokud máte rádi červenou řepu, neváhejte a vzhůru do jeho přípravy…

Na carpaccio se vyplatí vybírat malé bulvy červené řepy, jsou chuťově i strukturou jemnější…


Recept:

  • cca 1 kg červené řepy
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce švestkového sirupu
  • 4 lžíce pomerančového džusu
  • sůl, pepř

Postup:

Červenou řepu očistíme od zbytku zeminy, odřízneme listy. Připravíme si alobal, doprostřed kápneme olivového oleje a na ní umístíme řepu. Okraje alobalu zatočíme jako bonbon. Dáme péct do trouby na 1hod při 180st.

Z balzamikového octa, pomerančového džusu a švestkového sirupu si na plotně za umírněného varu (cca 15 min) připravíme redukci na marinádu řepy.

Řepu po zchladnutí snadno oloupeme a nařežeme ji na tenoučké plátky. Řepu promícháme s připravenou marinádou a dáme do druhého dne odležet (plátky řepy samozřejmě můžeme konzumovat hned, ale když si počkáme, chuť řepy bude delikátnější a propojenější 😉). Servírujeme se sýrem a ořechy. Dobrou chuť 😉

Místo švestkového sirupu můžete využít jakýkoli sirup, třtinový cukr… anebo oslazení můžete úplně vynechat, redukce bude potom „ostřejší“…


Carpaccio of roasted beets with homemade orangebalsamic reduction –    Recipe (4 servings):

  • 1 kg of beetroot
  • 4 tablespoons balsamic vinegar
  • 2 tablespoons plum syrup
  • 4 tablespoons orange juice
  • salt and pepper

DSC_0039

DSC_0041

DSC_0043

DSC_0046

Comments

comments