Jestli máte rádi zeleninové krémy a láká Vás pár minutová příprava s maximálními výsledky, oceníte další recept na luštěninový krém s ozvěžující příchutí máty…
Recept (na 2 velké porce):
– 350 g mraženého hrášku
– cca 0,5 l vody
– malá hrst mátových lístků
– sůl a pepř dle chuti
– cca 100 g zakysané smetany (lze podávat i dietní variantu bez ní)
Postup:
Mražený hrášek vložíme do vroucí vody (voda by hrášek neměla přesahovat). Přidáme trochu soli a vaříme 4-5min. Mezitím si připravíme mátové lístky, které si nadrtíme do smoothie konzistence (pokud máte výkonný mixér, ve kterém lze zpracovat i teplé suroviny, můžete mixovat vše najednou). Mátu přidáme k hrášku a zmixujeme do hladkého krému. Přidáme dle chuti sůl, pepř a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme se lžičkou zakysanky.
Dobrou chuť 😉
—–
Ultra fast pea-mint cream soup – Recipe (for 2 large servings):
– 350 g frozen peas
– about 0.5 liters of water
– a small handful of mint leaves
– salt and pepper to taste
– about 100 g sour cream (can be taken in dietary variant without it)
Napsat komentář