img_0981.jpgK použití quinoy v kuchyni jsem se dlouho odhodlávala. Detailní prostudování jejích výživných hodnot mě nakonec přesvědčilo a tahle „matka všech  obilnin“ se stala stálicí v našem jídelníčku.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1539 kJ/368 kcal; tuky: 6,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,71 g; sacharidy: 64,2 g; z toho cukry: 0,2 g; bílkoviny: 14,1 g; sůl: 0,013 g.


RECEPT (pro 2 osoby):

– 100g quinoy

– 200g uzeného tofu

– 1 jablko

– 1 salátek little gem

– 1 lžíce sójové omáčky

– 1 lžička olivového oleje

– šťáva z 1/2 citrónu

– 1 lžička balzamikové redukce

– 1 mandarinka


Postup:

Quinou propláchneme vroucí vodou a uvaříme dle návodu (cca 15min) v mírně osolené vodě. Tofu, salátek i jablko nakrájíme na malé kousky, smícháme s quinoou. Dochutíme šťávou z citrónu a sójovou omáčkou. Na ozdobu využijeme mandarinku a balzamikovou redukci. Salát chutná báječně vlahý, ale i vystydlý.

Dobrou chuť 😉

—–

Vegetable-fruit salad with quinoa and smoked tofuRECIPE (for 2 persons):

– 100g quinoa

– 200g smoked tofu

– 1 apple

– 1 salad little gem

– 1 tablespoon soy sauce

– 1 teaspoon olive oil

– Juice of 1/2 lemon

– 1 teaspoon balsamic reduction

– 1 tangerine

  

Comments

comments