Skvěle chutnající bezlepkové knedlíky připravené během pár minutek? Základní ingredience a spokojení strávníci, právě takové jsou naše oblíbené „koko-noky“…
Knedlíky jsem doma připravovala vždycky výjimečně. A příprava bezlepkové nízkosacharidové varianty byla opravdu oříškem. Využití psyllia (za skvělé rady patří dík LC skupině na Facebooku) dělá divy a v kombinaci s kokosem vzniklo skvělé těsto, se kterým je radost pracovat!
Recept
pro 4 osoby
- 500 g tučného tvarohu z vaničky
- cca 200 – 220 g mletého kokosu
- 3-4 vejce (záleží na jejich velikosti)
- 4 vrchovaté lžíce psyllia
- špetka soli
Postup
Kokos si s psylliem nameleme najemno a smícháme jej se všemi ostatními ingrediencemi. Těsto necháme chvíli odpočinout, následně tvoříme tvary dle našich představ (nejrychlejší a u nás nejoblíbenější variantou jsou malinké noky, které pak servírujeme se zakysanou smetanou a ovocem), případně těsto plníme čerstvým ovocem. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě cca 3-5 min dle velikosti. Na talíř dochutíme dle chuti. Dobrou chuť
Tip: Připravujete si do práce jídlo den předem? Tak právě pro Vás jsou tyto knedlíky ideální – i druhý den jsou skvělé!
Lowcarb dumplings – Recipe: 500 g of fat curd; 200-220 grams of milled coconut; 3-4 eggs; 4 spoons of psylia; pinch of salt
Napsat komentář