Zálivka tohoto zeleninového salátu sice obsahuje větší množství ingrediencí, ale těch několik desítek vteřin při přípravě se opravdu vyplatí 😉. Pokud byste chtěli připravit verzi pro nedietáře, tak místo zakysané smetany použijte lžíci majonézy…
Recept: (2 velké porce):
– špetka soli
– 1,5 lžičky stévie
– 1 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžička kopru (lze i sušeného)
– 1 lžíce jogurtu
– 1 lžička zakysané smetany (pro nedietáře možno majonéza)
– 1/4-1/3 čínského zelí
– 3 řapíky řapíkatého celeru
Postup:
Tekuté ingredience důkladně promícháme, aby se spojily v zálivku. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Dodáme zbytek ingrediencí, promícháme a můžeme konzumovat 😉
Dobrou chuť 😉
—–
Salad of celery and chinese cabbage – Recipe (2 large servings):
– pinch of salt
– 1.5 teaspoons of stevia
– 1 tablespoon cider vinegar
– 1 tablespoon olive oil
– 1 teaspoon of dill (also dried)
– 1 tablespoon yogurt
– 1 teaspoon of sour cream
– 1 /4-1 /3 Chinese cabbage
– 3 scapes celery
Napsat komentář