Máte rádi punč? A zatím jsme se neodvážili jej připravit doma? Tak právě pro Vás dnes přináším recept na jednoduchý domácí punč, který podpoří sváteční atmosféru a pohodu u stromečku…

Recept

na cca 2 x 200ml punče

  • cca 200 ml červeného vína
  • cca 200 ml čaje (dobře chutná černý, anebo můžete zkusit voňavejší  bez-teinovou variantu od Sonnentoru)
  • cca 50 ml rumu
  • 1 ks skořice celé
  • 2 ks badyánu
  • 6 ks hřebíčku
  • citrón, pomeranč, mandarinka, jablko
  • hrst kešu ořechů
  • hrst rozinek (ideálně BIO)

Postup

Kešu ořechy, rozinky a  koření společně smícháme s rumem a směs necháme odpočinout minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc). Před samotnou přípravou nápoje si nakrájíme  na plátky citrón, pomeranč (pokud nemáme BIO variantu, oloupeme je) a jednotlivé dílky mandarinky. Připravíme si čaj dle návodu. Do hrnce přidáme kompletní ingredience (víno, čaj, rumovou směs, nakrájené citrusy) a směs začneme pomalu prohřívat. Nápoj by neměl dosáhnout bodu varu, začal by se vypařovat alkohol. Servírujeme do vyšších sklenic se lžičkou. Na zdraví!


Punch – Recipe:  200 ml of red wine; 200 ml of tea; 50 ml rum; 1 piece of cinnamon;  2 pieces of star anise; 6 cloves; lemon, orange, tangerine, apple; a bunch of cashew nuts; a handful of raisins (ideally BIO)

Comments

comments