Máte rádi punč? A zatím jsme se neodvážili jej připravit doma? Tak právě pro Vás dnes přináším recept na jednoduchý domácí punč, který podpoří sváteční atmosféru a pohodu u stromečku…
Recept
na cca 2 x 200ml punče
- cca 200 ml červeného vína
- cca 200 ml čaje (dobře chutná černý, anebo můžete zkusit voňavejší bez-teinovou variantu od Sonnentoru)
- cca 50 ml rumu
- 1 ks skořice celé
- 2 ks badyánu
- 6 ks hřebíčku
- citrón, pomeranč, mandarinka, jablko
- hrst kešu ořechů
- hrst rozinek (ideálně BIO)
Postup
Kešu ořechy, rozinky a koření společně smícháme s rumem a směs necháme odpočinout minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc). Před samotnou přípravou nápoje si nakrájíme na plátky citrón, pomeranč (pokud nemáme BIO variantu, oloupeme je) a jednotlivé dílky mandarinky. Připravíme si čaj dle návodu. Do hrnce přidáme kompletní ingredience (víno, čaj, rumovou směs, nakrájené citrusy) a směs začneme pomalu prohřívat. Nápoj by neměl dosáhnout bodu varu, začal by se vypařovat alkohol. Servírujeme do vyšších sklenic se lžičkou. Na zdraví!
Punch – Recipe: 200 ml of red wine; 200 ml of tea; 50 ml rum; 1 piece of cinnamon; 2 pieces of star anise; 6 cloves; lemon, orange, tangerine, apple; a bunch of cashew nuts; a handful of raisins (ideally BIO)
Napsat komentář