Domácí arašídové máslo bez přidaného cukru nebo palmového oleje? Pokud máte vysokorychlostní mixér, bude jeho výroba jednodušší, než si myslíte. Máslo hedvábné konzistence a skvělé chuti budete mít během pár minut…
S výrobou domácích ořechových másel jsem docela dlouho otálela. Chyběl mi totiž vhodný mixér, příchodem G 21 Perfect Smoothie Vitality do naší rodiny se nám otevřely neomezené možnosti, zatím jsem nenarazila na surovinu, se kterou by si tenhle šikula nedovedl poradit…
Tip: Arašídy můžeme použít buď pražené nebo přírodní. Pokud použijeme přírodní, opražíme si je nejprve pomalu na pánvičce na sucho, poté je prosolíme…
Recept
- 400 g arašídů
- 2-3 lžíce kokosového oleje
- lžička himalájské soli
Postup
Opražené a osolené arašídy vložíme společně s rozpuštěným kokosovým olejem do vysokorychlostního mixéru a začneme mixovat. Výkon přidáváme postupně tak, abychom nespálili motor. Mixujeme do požadované konzistence másla (máslíčko z fotek trvalo cca 3 minuty). Plníme do čístých sklenic, kde nám máslo vydrží několik týdnů. Dobrou chuť
Peanut butter – Recipe: 400 g peanuts, 2-3 tablespoons of coconut oil, teaspoon of salt
0 Comments
1 Pingback