Domácí arašídové máslo bez přidaného cukru nebo palmového oleje? Pokud máte vysokorychlostní mixér, bude jeho výroba jednodušší, než si myslíte. Máslo hedvábné konzistence a skvělé chuti budete mít během pár minut…

S výrobou domácích ořechových másel jsem docela dlouho otálela. Chyběl mi totiž vhodný mixér, příchodem G 21 Perfect Smoothie Vitality do naší rodiny se nám otevřely neomezené možnosti, zatím jsem nenarazila na surovinu, se kterou by si tenhle šikula nedovedl poradit…

Tip: Arašídy můžeme použít buď pražené nebo přírodní. Pokud použijeme přírodní, opražíme si je nejprve pomalu na pánvičce na sucho, poté je prosolíme…

Recept

  • 400 g arašídů
  • 2-3 lžíce kokosového oleje
  • lžička himalájské soli

Postup

Opražené a osolené arašídy vložíme společně s rozpuštěným kokosovým olejem do vysokorychlostního mixéru a začneme mixovat. Výkon přidáváme postupně tak, abychom nespálili motor. Mixujeme do požadované konzistence másla (máslíčko z fotek trvalo cca 3 minuty). Plníme do čístých sklenic, kde nám máslo vydrží několik týdnů.  Dobrou chuť


Peanut butter – Recipe: 400 g peanuts, 2-3 tablespoons of coconut oil, teaspoon of salt

Comments

comments