Snažíte se vyhýbat cukru a přeci jednom byste si chtěli o víkendu něco dobrého dát ke kávě? Tak právě pro Vás tady mám náš oblíbený recept na keto dortík, který si mohou dopřát bez výčitek i všichni fanoušci lowcarb a bezlepkové stravy…

Tip: V receptu píši o oslazení kromové vrstvy stévií, sladidlu samotnému se ale můžete zcela vyhnout, nebo jej dle svého uvážení nahradit (pro děti třeba můžete použít lžíci medu nebo kokosového cukru)…

Recept

pro 10-12 lidí

Na spodní vrstvu:
  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 1 hrnek mletého kokosu
  • cca 60g másla nebo kokosového tuku
  • špetka soli
Na krém:
  • 250g mascarpone
  • 250g tvarohu (pokud chcete vyšší vrstvu krémové vrstvy, dejte tvarohy dva)
  • 3 lžíce nepraženého kakaového prášku
  • lžička vanilkové esence
  • stévie dle chuti

Volitelně navrch čokoládová poleva z rozehřátého čtverečku vysokoprocentní čokolády a lžíce kokosového tuku.

Postup

Mandle smícháme s namletým kokosem a přidáme roztavené máslo. Směs důkladně promícháme a naneseme ji rovnoměrně na dno formy. Mascarpone vyšleháme spolu s dalšími ingrediencemi na další vrstvu do hladkého krému a naneseme ji na korpus. Dle zájmu ztuhlou krémovou vrstvu ozdobíme čokoládovou polevou.  Dort před podáváním necháme odpočinout v chladničce minimálně 1 hodinu. Servírujeme zdobené čerstvým ovocem a bylinkami. Dobrou chuť 😉


Keto cake – Recipe: bottom layer: 1 cup of ground almonds, 1 cup of ground coconut, 60g of butter, pinch of salt; cream: 250g mascarpone, 250-500g of curd, 3 tablespoons of cocoa powder, spoon of vanilla essence

Comments

comments