Máte rádi změny a říkáte si někdy, že klasický chleba je nuda? Tak právě pro Vás tady mám tip na nízkosacharidovou bezlepkovou alternativu k běžnému pečivu. Garantuji Vám, že tyhle bochánko-placičky si najdou místo ve Vaší kuchyni…

TIP: Nebojte se, že oopsíkové chlebíky nic nevydrží… V krabičče v lednici si je můžete nechat až 4 dny….

Recept

  • 4 vejce
  • 100g žervé či domácí lučiny
  • 4 lžíce (cca 20g) mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • špetka pepře a soli

Postup

Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky důkladně vymícháme s žervé, mandlovou moukou, lžičkou pečícího prášku a špetkou pepře. Na závěr do sněhu z bílků jemně zapracujeme žloutkovou směs. Oopsíkové chlebíky můžeme péct buď na pečícím papíře (na jedne plech se nám jich vejce cca 8), nebo případně můžeme těsto plnit do nepřilnavých formiček, které máme k dispozici. Pečeme cca 20-25 minut při 160 st. Oopsíkové chlebíky podáváme s pomazánkou, hodí se skvěle také jako svačina na cesty. Dobrou chuť…

Uvažujete, co si na oopsie chlebík namazat? Recepty na naše oblíbené pomazánky najdete zde>>>


Oopsie bread – Recipe: 4 eggs; 100g of gervais cheese; 4 tablespoons (about 20g) of almond flour or ground almonds; 1 teaspoon of phosphate free baking powder; a pinch of pepper and salt.

 

Comments

comments