Naše oblíbená pomazánka poslední záchrany 😉. Vyzkoušejte také rychlou kombinaci mrkve, cibulky a kvalitního tuňáka…
Tipy:
- pokud chcete mít pomazánku barevnější, zkombinujete více druhů mrkve dohromady
- pokud Vám nedělá dobře čerstvá mrkev či cibulka, minutku je nechte ve vroucí vodě, jsou pak lehce stravitelné
- konzerovaného tuňáka vždy pečlivě vybírejte, osobně preferuji nakládaného ve slunečnicovém oleji; pokud se jedná o tuňákové řezy, balení by mělo být složeno z větších kousků a neobsahovat žádné kosti ani kůže – nedávno jsem objevila větší balení tuňákových řezů Estass, takže pokud chcete připravit více porcí, či Vám klasické velikosti plechovek nestačí, třeba tento můj tip oceníte
RECEPT (pro 2 osoby):
- konzerva tuňákových řezů (nebo cca 120 – 150g tuňákových kousků Estass)
- 3-4 mrkve
- 1 velká cibule nebo 2 jarní cibulky
- citronová šťáva
- zakysaná smetana/domácí majolka/tvaroh
- sůl, pepř
Postup:
Mrkev očistíme a nastrouháme ji nahrubo, cibuli nakrájíme na malé kousky. K připravené mrkvi a cibuli přidáme tuňákové kousky a zakysanou smetanu či domácí majonézu. Na závěr zvýrazníme chuť šťávou z půlky citronu a dle potřeby osolíme a opepříme. Dobrou chuť 😉
Videorecept s přípravou pomazánky najdete zde>>>
Tuna-vegetable spread – RECIPE (for 2 persons):
- Tinned tuna slices
- 3-4 carrots
- 1 large onion
- lemon juice
- sour cream
- Salt, pepper
0 Comments
1 Pingback