Naše oblíbená pomazánka poslední záchrany 😉. Vyzkoušejte také rychlou kombinaci mrkve, cibulky a kvalitního tuňáka…
Tipy:

  • pokud chcete mít pomazánku barevnější, zkombinujete více druhů mrkve dohromady
  • pokud Vám nedělá dobře čerstvá mrkev či cibulka, minutku je nechte ve vroucí vodě, jsou pak lehce stravitelné
  • konzerovaného tuňáka vždy pečlivě vybírejte, osobně preferuji nakládaného ve slunečnicovém oleji; pokud se jedná o tuňákové řezy, balení by mělo být složeno z větších kousků a neobsahovat žádné kosti ani kůže – nedávno jsem objevila větší balení tuňákových řezů Estass, takže pokud chcete připravit více porcí, či Vám klasické velikosti plechovek nestačí, třeba tento můj tip oceníte

RECEPT (pro 2 osoby):

  • konzerva tuňákových řezů (nebo cca 120 – 150g tuňákových kousků Estass)
  • 3-4 mrkve
  • 1 velká cibule nebo 2 jarní cibulky
  • citronová šťáva
  • zakysaná smetana/domácí majolka/tvaroh
  • sůl, pepř

Postup:

Mrkev očistíme a nastrouháme ji nahrubo, cibuli nakrájíme na malé kousky. K připravené mrkvi a cibuli přidáme tuňákové kousky a zakysanou smetanu či domácí majonézu. Na závěr zvýrazníme chuť šťávou z půlky citronu a dle potřeby osolíme a opepříme. Dobrou chuť 😉

Videorecept s přípravou pomazánky najdete zde>>>


Tuna-vegetable spread RECIPE (for 2 persons):

  • Tinned tuna slices
  • 3-4 carrots
  • 1 large onion
  • lemon juice
  • sour cream
  • Salt, pepper

Comments

comments