Taky milujete extra-čokoládové vláčné zákusky? A mysleli jste si, že takové ňamky musí obsahovat hrsti čokolády, cukru a tuku? Věřte, že i extra lahodný čoko desert lze připravit bez tuku a přidaného cukru❤️…
Receptů na fazovolé brownies koluje po internetu více, žádný z nich ale úplně nevyhovoval mé představě o ideálním složení. Pustila jsem se do experimentování a tenhle luxusní koláč spatřil světlo světa. U nás doma měl extrémní úspěch, nevydržel ani 24hod…
Tipy:
- fazole jsem použila červené Kidney rovnou z plechovky (ty z Lidlu mají dobré složení, navíc nejsou tolik doslazené jako ostatní)… nicméně lze samozřejmě využít i doma vařených červených fazolí 😉
- do těsta můžete přidat ještě jeden banán, výsledek bude zase o něco sladší
- v ne-vegan verzi lze do těsta také doplnit vajíčko
- těsto při pečení popraská, doporučuji tedy brownies servírovat ozdobené krémem či marmeládou
- pokud chcete mít ještě více čokoládový výsledek, můžete do těsta nasekat pár dílků vysokoprocentní čokolády
Recept (forma o průměru cca 21cm):
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 banán
- 1 lžíce sladidla dle Vaší preference (stévie, kokosový cukr, agávový sirup)
- 80 ml mléka (rostlinného či živočišného)
- 25 g kakaa
- 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
- 45g rýžové mouky (či mouky dle Vaší volby)
Postup:
Fazole zbavíme nálevu, několíkrát propláchneme. Spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme na kaši. Těsto rozvrstvíme rovnoměrně do formy (předem vymazané nebo vystlané pečícím papírem). Pečeme při 180st cca 20-25 min. Podáváme po zchladnutí, zdobíme krémem (například kombinace tvarohu a kousku rozpuštěné čokolády) nebo marmeládou. Dobrou chuť.
Gluten-free brownies – Recipe (diameter of cake about 21 cm)
- 1 can red kidney beans
- 1 banana
- 80 ml of milk
- 1 tablespoon sweetener
- 25 g of cocoa powder
- 1/2 baking powder without phosphates
- 45 g rice flour (or flour of your choice)
Napsat komentář