Potkali jste na farmářských trzích nebo v obchodu listovou kapustu a nebyli jste si jisti, co byste z ní připravili? Přináším Vám rychlý recept, který Vás určitě nezklame 😉
Ke kapustě listové (nejčastěji narazíte na tu toskánskou) i k mangoldu se můžete chovat jako k čerstvému špenátu, tedy minimální doba vaření s maximální výslednou chutí, obsahem živin a svěží zelenou barvou✌️️…
Recept (2 porce):
- 250g čerstvých těstovin (doporučuji třeba ravioly plněné riccotou)
- svazek listové kapusty
- hrst černých oliv
- kousek másla
- sůl a pepř
- hrst parmezánu
Postup:
Kapustu důkladně očistíme, odstraníme řapík listu. Kapustu nařežeme či natrháme na menší kousky a dáme ji orestovat na kousek másla (lze samozřejmě použít i ghí či lžičku olivového oleje). Po cca 4 minutách ke kapustě přidáme olivy, promícháme a odstavíme z ohně. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s kapustou a olivami a 2 lžícemi parmesánu. Servírujeme zakápnuté olivovým olejem a posypané zbylým množstvím parmezánu. Dobrou chuť 😉
Pasta with kale and olives – Recipe (2 servings):
- 250 g of fresh pasta (I recommend necessary ricotta ravioli)
- bundle cale leaves
- a handful of black olives
- a bit of butter
- salt and pepper
- a handful of parmesan cheese
Napsat komentář