Potkali jste na farmářských trzích nebo v obchodu listovou kapustu a nebyli jste si jisti, co byste z ní připravili? Přináším Vám rychlý recept, který Vás určitě nezklame 😉

Ke kapustě listové (nejčastěji narazíte na tu toskánskou) i k mangoldu se můžete chovat jako k čerstvému špenátu, tedy minimální doba vaření s maximální výslednou chutí, obsahem živin a svěží zelenou barvou✌️️…


Recept (2 porce):

  • 250g čerstvých těstovin (doporučuji třeba ravioly plněné riccotou)
  • svazek listové kapusty
  • hrst černých oliv
  • kousek másla
  • sůl a pepř
  • hrst parmezánu

Postup:

Kapustu důkladně očistíme, odstraníme řapík listu. Kapustu nařežeme či natrháme na menší kousky a dáme ji orestovat na kousek másla (lze samozřejmě použít i ghí či lžičku olivového oleje). Po cca 4 minutách ke kapustě přidáme olivy, promícháme a odstavíme z ohně. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s kapustou a olivami a 2 lžícemi parmesánu. Servírujeme zakápnuté olivovým olejem a  posypané zbylým množstvím parmezánu. Dobrou chuť 😉


Pasta with kale and olives Recipe (2 servings):

  • 250 g of fresh pasta (I recommend necessary ricotta ravioli)
  • bundle cale leaves
  • a handful of black olives
  • a bit of butter
  • salt and pepper
  • a handful of parmesan cheese

DSC_0897

DSC_0891

DSC_0895

DSC_0899

 

Comments

comments