Tentokrát Vám přináším receptík na osvěžující letní salátek, který se skvěle hodí také jako předkrm na posezení s přáteli. Pokud máte rádi červenou řepu, neváhejte a vzhůru do jeho přípravy…
Na carpaccio se vyplatí vybírat malé bulvy červené řepy, jsou chuťově i strukturou jemnější…
Recept:
- cca 1 kg červené řepy
- 4 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce švestkového sirupu
- 4 lžíce pomerančového džusu
- sůl, pepř
Postup:
Červenou řepu očistíme od zbytku zeminy, odřízneme listy. Připravíme si alobal, doprostřed kápneme olivového oleje a na ní umístíme řepu. Okraje alobalu zatočíme jako bonbon. Dáme péct do trouby na 1hod při 180st.
Z balzamikového octa, pomerančového džusu a švestkového sirupu si na plotně za umírněného varu (cca 15 min) připravíme redukci na marinádu řepy.
Řepu po zchladnutí snadno oloupeme a nařežeme ji na tenoučké plátky. Řepu promícháme s připravenou marinádou a dáme do druhého dne odležet (plátky řepy samozřejmě můžeme konzumovat hned, ale když si počkáme, chuť řepy bude delikátnější a propojenější 😉). Servírujeme se sýrem a ořechy. Dobrou chuť 😉
Místo švestkového sirupu můžete využít jakýkoli sirup, třtinový cukr… anebo oslazení můžete úplně vynechat, redukce bude potom „ostřejší“…
Carpaccio of roasted beets with homemade orange–balsamic reduction – Recipe (4 servings):
- 1 kg of beetroot
- 4 tablespoons balsamic vinegar
- 2 tablespoons plum syrup
- 4 tablespoons orange juice
- salt and pepper
Napsat komentář