Zeleninové krémy jsou naše nejoblíbenější polévky. Tentokrát Vám přináším recept na chuťově delikátní a přitom jemný pórkový krém.
Recept (na cca 2 porce)
- 3 pórky
- cca 300ml vody
- sůl dle chuti
- lžička másla či jiného tuku (samozřejmě lze použít i ghí)
- 100 ml či více smetany (lze použít i rostlinnou verzi)
Postup:
Pórky očistíme (omyjeme, oddělíme vláknité koncové části i kořínkovou čast), nakrájíme je na menší části. Na rozpuštěném másle orestujeme pór do zvadnutí a dolijeme vroucí vodou tak, aby byla většina pevných částí pod vodou a osolíme. Vaříme cca 10 min. Před mixováním případně odebereme pár lžic vody (její hladina by pro krémovitou konzistenci měla zůstat cca 1 cm pod hladinou zeleniny. Přidáme smetanu a servírujeme. Dobrou chuť 😉
Máte rádi zeleninové polévky? Koukněte třeba na mé další recepty zde>>>
Leek cream soup – Recipe (about 2 servings)
- 3 leeks
- about 500 ml of water
- salt to taste
- teaspoon butter
- 70 ml cream (you can also use herbal version)
Napsat komentář