Zeleninové krémy jsou naše nejoblíbenější polévky. Tentokrát Vám přináším recept na chuťově delikátní a přitom jemný pórkový krém.


Recept (na cca 2 porce)

  • 3 pórky
  • cca 300ml vody
  • sůl dle chuti
  • lžička másla či jiného tuku (samozřejmě lze použít i ghí)
  • 100 ml či více smetany (lze použít i rostlinnou verzi)

Postup:

Pórky očistíme (omyjeme, oddělíme vláknité koncové části i kořínkovou čast), nakrájíme je na menší části. Na rozpuštěném másle orestujeme pór do zvadnutí a dolijeme vroucí vodou tak, aby byla většina pevných částí pod vodou a osolíme. Vaříme cca 10 min. Před mixováním případně odebereme pár lžic vody (její hladina by pro krémovitou konzistenci měla zůstat cca 1 cm pod hladinou zeleniny. Přidáme smetanu a servírujeme.  Dobrou chuť 😉

Máte rádi zeleninové polévky? Koukněte třeba na mé další recepty zde>>>


Leek cream soup – Recipe (about 2 servings)

  • 3 leeks
  • about 500 ml of water
  • salt to taste
  • teaspoon butter
  • 70 ml cream (you can also use herbal version)

Polevka 4

Polevka1

Comments

comments