Jestli máte rádi bublaninu, třeba Vás zlákám vyzkoušet svoji odlehčenou verzi. Zkoušeli jsme ji i v bezlepkové variantě a rozhodně nezklamala 😉…
Recept (průměr formy cca 23cm)
- 1 vejce
- 130g špaldové mouky
- 50g sladidla (třtinový cukr/kokosový cukr/stévie)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 60ml oleje
- 125ml mléka
- špetka citrónové kúry
- ovoce na vrch
Postup:
Všechny ingredience smícháme v hladké těsto, které rozvrstvíme do předem vysypané formy (nebo formy vystlané pečícím papírem). Navrch rozprostřeme kousky sezónního ovoce (třešně, jahody atd). Pečeme cca 25 min při 180st. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, případně ozdobíme jogurtem či zakysanou smetanou.
Dobrou chuť 😉
Sladidla můžete použít ještě méně, záleží na sladkosti přidaného ovoce…
Fruit cake „Bublanina“ – Recipe (diameter of cake about 23 cm):
- 1 egg
- 130 g spelled flour
- 50 g sweeteners (cane sugar / coconut sugar / stevia)
- 1 teaspoon baking powder
- 60 ml oil
- 125 ml of milk
- pinch of lemon zest
- pieces of fruit
Napsat komentář