Asi ta nejjednodušší úprava lahodných batátů, jak jednou okusíte, budete se k ní určitě vracet. Batátové plátky se hodí buď jako elegantní lahodná příloha, nebo třeba jako „ňamka“ večer k vínu…
Recept
1 porce přílohy/2 porce „jen tak na mls“
- 1 batát
- sůl
- olivový olej
- pepř
- rozmarýn
Postup
Batát oloupeme (pokud máte extra čistý kus, stačí pouze důkladné omytí), nakrájíme na tenké (cca 2-3mm tlusté) plátky. Rozmístíme je na pečící papír, lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme pár snítek rozmarýnu. Pečeme cca 25min při 200st (pokud byste chtěli plátky křupavé, pečte při menší teplotě 140-150st cca 1h). Dobrou chuť 😉
Sweet potato slices – Recipe (1 serving): 1 sweet potato, salt, olive oil, pepper, rosemary
Napsat komentář