Jestli také máte rádi ovčí sýr bryndza, oceníte třeba recept na tuto bleskovou pomazánku ze 3 ingrediencí 😉
Dříve jsem vždy bryndzu zpracovala do halušek… Protože ale aktuálně u nás hutnější večeře nejedou, rozhodla jsem se bryndzu použít do pomazánky.
Náš nejmenší (18 měsíců) se již živě zajímá o naše laskominy, takže musím více hlídat zpracování surovin. V případě bryndzy jsem tedy sáhla po termizované verzi (další „bezpečnou“ alternativou by byla bryndza z pasterovaného mléka).
Recept:
- 100 g bryndzy
- 100 g riccoty
- 2-4 lžíce jogurtu
Postup:
Všechny ingredience pečlivě promícháme v jemnou pomazánku. Následně nanášíme na chléb, zdobíme například ředkvičkami, klíčky atd.
Dobrou chuť 😉
—–
Sheep cheese spread – Recipe:
– 100 g sheep cheese
– 100 g ricotta
– 2-4 tablespoons yogurt
Enjoy!
Napsat komentář