img_5200-1.jpgJestli také máte rádi ovčí sýr bryndza, oceníte třeba recept na tuto bleskovou pomazánku ze 3 ingrediencí 😉


Dříve jsem vždy bryndzu zpracovala do halušek… Protože ale aktuálně u nás hutnější večeře nejedou, rozhodla jsem se bryndzu použít do pomazánky.

Náš nejmenší (18 měsíců) se již živě zajímá o naše laskominy, takže musím více hlídat zpracování surovin. V případě bryndzy jsem tedy sáhla po termizované verzi (další „bezpečnou“ alternativou by byla bryndza z pasterovaného mléka).


Recept:

  • 100 g bryndzy
  • 100 g riccoty
  • 2-4 lžíce jogurtu

Postup:

Všechny ingredience pečlivě promícháme v jemnou pomazánku. Následně nanášíme na chléb, zdobíme například ředkvičkami, klíčky atd.

Dobrou chuť 😉

—–

Sheep cheese spread – Recipe:

– 100 g sheep cheese

– 100 g ricotta

– 2-4 tablespoons yogurt

Enjoy!

Comments

comments