img_3494.jpg Někdy není prostor na experimenty se surovinami ze zdravé výživy a je nutné uvařit nějakou „klasiku“ – u nás tato situace nastává vždy v souvislosti s příjezdem manželových rodičů 😉. A protože i s „obyčejnými“ surovinami nemusí být nuda, přináším Vám recept, který bude chutnat určitě i těm nejzarytějším odpůrcům změn.


Recept (4-5 velkých porcí):

– cca 1000 g vepřové plece

– 1 větší cibule

– 2 řapíky řapíkatého celeru

– cca 2 cm čerstvého zázvoru

– 2 stroužky česneku

– 1 lžíce rajčatového protlaku nebo loupaných rajčat či kečupu

– 1 lžička sladké papriky

– 4 bobkové listy

– 0,5 lžičky mletého pepře

– 1 lžička soli (na konci případně dosolíte dle chuti)

– 0,5 lžičky třtinového cukru (lze vynechat či použít jiné sladidlo)

– 4 lžíce sójové omáčky

– cca 400ml vody
Postup:

Vepřovou kýtu zbavíme zbytků tuku a případných blan a nařežeme ji na kostky o rozměrech cca 3cm x 3cm. Maso necháme v několika várkách zatáhnout na pánvičce na sucho. Cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, zázvor nastrouháme (případně nakrájíme na malé kousíčky). Maso nandáme spolu s dalšími ingrediencemi do pekáče, promícháme. Nakonec přidáme navrch bobkové listy a zalijeme vodou a sójovou omáčkou. Zapékací mísu zakryjeme a pečeme 1hod při 190st. Po hodině odstraníme víko a pečeme ještě cca 10-15min pro zredukování omáčky.

Po dopečení vyjmeme maso, odstraníme bobkový list, zbylé suroviny s výpekem rozmixujeme na hladkou omáčku. Servírujeme s jasmínovou rýží a jarní cibulkou na ozdobu.

Dobrou chuť 😉

—–

Pork with aromas of Asia – Recipe (4-5 large servings):
– 1000 g pork ham

– 1 large onion

– 2 stalks celery

– 2 cm fresh ginger

– 2 cloves garlic

– 1 tablespoon tomato paste or ketchup or peeled tomatoes

– 1 teaspoon sweet paprika

– 4 bay leaves

– 0.5 teaspoon ground black pepper

– 1 teaspoon salt (possibly at the end of season with salt to taste)

– 0.5 teaspoons of sugar cane (can be omitted or use other sweetener)

– 4 tablespoons soy sauce

– about 400 ml of water

– spring onions for garnish

Enjoy!


.

Comments

comments