img_3490-1.jpgJestli máte rádi zeleninové krémy a láká Vás pár minutová příprava s maximálními výsledky, oceníte další recept na luštěninový krém s ozvěžující příchutí máty…


Recept (na 2 velké porce):

– 350 g mraženého hrášku

– cca 0,5 l vody

– malá hrst mátových lístků

– sůl a pepř dle chuti

– cca 100 g zakysané smetany (lze podávat i dietní variantu bez ní)
Postup:

Mražený hrášek vložíme do vroucí vody (voda by hrášek neměla přesahovat). Přidáme trochu soli a vaříme 4-5min. Mezitím si připravíme mátové lístky, které si nadrtíme do smoothie konzistence (pokud máte výkonný mixér, ve kterém lze zpracovat i teplé suroviny, můžete mixovat vše najednou). Mátu přidáme k hrášku a zmixujeme do hladkého krému. Přidáme dle chuti sůl, pepř a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme se lžičkou zakysanky.

Dobrou chuť 😉

—–

Ultra fast pea-mint cream soup – Recipe (for 2 large servings):

– 350 g frozen peas

– about 0.5 liters of water

– a small handful of mint leaves

– salt and pepper to taste

– about 100 g sour cream (can be taken in dietary variant without it)

Comments

comments