img_2824-1.jpgMilovníky čokolády a kakaa určitě potěší odlehčená varianta vláčného extra čokoládového dortu s banány… U nás nikdy nevydrží do druhého dne, tak si jej hlídejte, ať Vám nezmizí pod rukama ❤

 


Recept (forma o průměru cca 25cm):

– 70g kvalitní čokolády (nad 60% kakaa)

– 1 lžíce kokosového oleje (nebo jiného kvalitního tuku)

– 2 lžíce Stévie

–  3 lžíce agávového sirupu nebo jiného sladidla (pro variantu bez přidaného cukru lze opět použít Stévii)

– 2 banány

– 200g ovocného pyré (já použila broskvovou přesnídávku)

– 2,5 lžíce jogurtu

– 1 vejce

– lžička vanilkového extraktu (nebo 0,5 balíčku vanilkového cukru)

– 2 lžíce karobu

– 2 lžíce kakaa

– 1 hrnek ovesné mouky (v případě použití rozmixovaných ovesných vloček bez lepku lze udělat recept i v bezlepkové variantě)

– 1 lžička kypřícího prášku

– špetka soli

 

Postup:

Čokoládu pomalu rozpustíme na lžíci oleje a banány rozmačkáme do hladké kaše vidličkou. Čokoládovou a banánovou hnotu společně s ostatními ingrediencemi vymícháme do hladkého těsta (všechny ingredience lze také vložit do mixéru). Těsto naneseme rovnoměrně do vymazané (nebo pečícím papírem vystlané) formy. Pečeme cca 15-20 min při 180st (délka pečení je závislá na výšce těsta). „Upečenost“ zkoušíme špejlí.
Podáváme po vychlazení zdobené čerstvým ovocem či zakysanou smetanou.

Dobrou chuť 😉
—–

Extra smooth chocolate cake with bananasRecipe (diameter of cake about 25 cm):
– 70 g good quality chocolate (over 60% cocoa)

– 1 tablespoon coconut oil (or other high quality fat)

– 2 tablespoons Stevia

– 2 bananas

– 200 g fruit puree (I used peaches)

– 3 tablespoons syrup or other sweeteners (for option without added sugar can again use stevia)

– 1 egg

– 1 teaspoon vanilla extract (or 0.5 package vanilla sugar)

– 2 tablespoons carob

– 2 tablespoons cocoa

– 1 cup oatmeal

– 1 teaspoon baking powder

– pinch of salt

Comments

comments