Jestli patříte jako já mezi „čokoholiky“, určitě oceníte tento nutričně vyvážený recept na chutný a lákavě vypadající dort ❤…
Recept (dortová forma o průměru cca 21cm):
Na korpus:
– 35 g proteinu (já použila vanilkový)
– 40 g ovesné mouky (v případě použití rozmixovaných ovesných vloček bez lepku lze udělat recept i v bezlepkové variantě)
– 20 g oříškové mouky
– 1 lžička skořice
– 2 lžičky kypřícího prášku
– 170 g strouhaných jablek
– cca 150 ml mléka
– 2 vajíčka
– 1 lžíce kakaa
– cca 50g čokolády s podílem kakaa nad 60%
– malá lžička kokosového oleje
– hrst rozinek (optimálně předem namočených)
Na krém:
– 250 g odtučněného tvarohu
– cca 50 g čokolády s podílem kakaa nad 60%
– malá lžička kokosového oleje
– 1 lžička kakaa
– stévie dle chuti
Postup:
Smícháme všechny ingredinece na korpus. Celkové množství čokolády pro recept dáme rozehřát opatrně na kokosovém oleji, polovinu rozehřáté čokolády přidáme do korpusu, druhou polovinu použijeme pro krém. Jakmile jsou všechny ingredience na korpus důkladně smíchané, těsto vylijeme do předem vymazané dortové formy (na vymazání používám trochu kokosového oleje). Dáme péct na cca 25 min při 180st. Na krém využijeme druhou polovinu „roztopené“ čokolády, následně přidáme lžičku kakaa (případně můžeme dosladit stévií). Krém naneseme na zchladlý korpus a celý dort dáme důkladně vychladit (ideálně přes noc). Dort zdobíme dle chuti ovocem či oříšky.
Dobrou chuť 😉
—–
Chocolate cake with apples – Recipe (diameter of cake about 21 cm)
On the body:
– 35 g protein (I used vanilla)
– 40 g of oat flour
– 20 g halzenut flour
– 1 teaspoon cinnamon
– 2 teaspoons baking powder
– 170 g of grated apples
– 150 ml milk
– 2 eggs
– 1 tbsp cocoa
– About 50 grams of chocolate with a cocoa content of 60%
– Small spoon of coconut oil
– A handful of raisins (optimally pre-soaked)
On Cream:
– 250 g nonfat cottage cheese
– 50 g chocolate with a cocoa content of 60%
– Small spoon of coconut oil
– 1 teaspoon cocoa
– Stevia to taste
0 Comments
1 Pingback