Do této luxusní restaurace jsme se dostali na konci února v rámci Grand restaurant festivalu 2016.
Na úpatí Pražského hradu vás okouzlí romantický výhled, který byl dříve výsadou králů. Terasa je vyhřívaná a celoročně v provozu. Vaří zde jedinečné pokrmy české a francouzské kuchyně, které kombinují tradici s nejmodernějšími postupy.
Degustovali jsme předem stanovené pěti-chodové menu:
- Uzený losos z domácí udírny s citrónovým konfitem, zakysanou smetanou a kaviárem z mořských řas
- Domácí kulajda s pošírovaným vejcem a hřiby
- Candát na kroupovém rizotu s majoránkovou pěnou
- Srnčí hřbet na pyré ze zauzených kaštanů a restované hřiby
- Punčový parfait s marinovanou švestkou a křupavou oplatkou
Servis výborný, bílé rukavičky, časově sladění, představení jídla, velmi profesionální, úslužní.
Jídlo opravdu skvělé, losos, výborná kulajda (neskutečně lahodná), kroupové rizoto s candátem, vynikající srnčí (kaštanové pyré chuťově lehce přebíjelo chuť masa), dezert ala „kostka ve skluzu“ (chuťově dobrý, porce by mohla být o píď větší)…
Doplňující vína – Vlašák – Mikrosvín lehce pokulhával, ale Frankofka Rajhrad dobrá.
Prostředí je zajímavé, výhled krásný od většiny stolů v horní části terasy, toaleta bohužel venku, nám ale nevadilo 😉
Suma sumárum
Příjemná obsluha, vynikající jídlo a výhled na Prahu jako bonus. Vzhledem k cenám jídel, doporučuji návštěvu mimo degustaci GRF jen těm, kterým výsledný účet za večeři ve dvou nad 1500Kč nenaruší rodinný rozpočet 😉
Napsat komentář