Do této luxusní restaurace jsme se dostali na konci února v rámci Grand restaurant festivalu 2016.

Na úpatí Pražského hradu vás okouzlí romantický výhled, který byl dříve výsadou králů. Terasa je vyhřívaná a celoročně v provozu. Vaří zde jedinečné pokrmy české a francouzské kuchyně, které kombinují tradici s nejmodernějšími postupy.


Degustovali jsme předem stanovené pěti-chodové menu:

  • Uzený losos z domácí udírny s citrónovým konfitem, zakysanou smetanou a kaviárem z mořských řas
  • Domácí kulajda s pošírovaným vejcem a hřiby
  • Candát na kroupovém rizotu s majoránkovou pěnou
  • Srnčí hřbet na pyré ze zauzených kaštanů a restované hřiby
  • Punčový parfait s marinovanou švestkou a křupavou oplatkou

Servis výborný, bílé rukavičky, časově sladění, představení jídla, velmi profesionální, úslužní.

Jídlo opravdu skvělé, losos, výborná kulajda (neskutečně lahodná), kroupové rizoto s candátem, vynikající srnčí (kaštanové pyré chuťově lehce přebíjelo chuť masa), dezert ala „kostka ve skluzu“ (chuťově dobrý, porce by mohla být o píď větší)…

Doplňující vína – Vlašák – Mikrosvín lehce pokulhával, ale Frankofka Rajhrad dobrá.

Prostředí je zajímavé, výhled krásný od většiny stolů v horní části terasy, toaleta bohužel venku, nám ale nevadilo 😉

Suma sumárum

Příjemná obsluha, vynikající jídlo a výhled na Prahu jako bonus. Vzhledem k cenám jídel, doporučuji návštěvu mimo degustaci GRF jen těm, kterým výsledný účet za večeři ve dvou nad 1500Kč nenaruší rodinný rozpočet 😉
  
  

Comments

comments