K použití quinoy v kuchyni jsem se dlouho odhodlávala. Detailní prostudování jejích výživných hodnot mě nakonec přesvědčilo a tahle „matka všech obilnin“ se stala stálicí v našem jídelníčku.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1539 kJ/368 kcal; tuky: 6,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,71 g; sacharidy: 64,2 g; z toho cukry: 0,2 g; bílkoviny: 14,1 g; sůl: 0,013 g.
RECEPT (pro 2 osoby):
– 100g quinoy
– 200g uzeného tofu
– 1 jablko
– 1 salátek little gem
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička olivového oleje
– šťáva z 1/2 citrónu
– 1 lžička balzamikové redukce
– 1 mandarinka
Postup:
Quinou propláchneme vroucí vodou a uvaříme dle návodu (cca 15min) v mírně osolené vodě. Tofu, salátek i jablko nakrájíme na malé kousky, smícháme s quinoou. Dochutíme šťávou z citrónu a sójovou omáčkou. Na ozdobu využijeme mandarinku a balzamikovou redukci. Salát chutná báječně vlahý, ale i vystydlý.
Dobrou chuť 😉
—–
Vegetable-fruit salad with quinoa and smoked tofu – RECIPE (for 2 persons):
– 100g quinoa
– 200g smoked tofu
– 1 apple
– 1 salad little gem
– 1 tablespoon soy sauce
– 1 teaspoon olive oil
– Juice of 1/2 lemon
– 1 teaspoon balsamic reduction
– 1 tangerine
Napsat komentář