Wafle jsou u nás oblíbené jak na víkendovou snídani, tak i na večeři v týdnu. V rámci „nedietních“ období u nás děláme verzi z pšeničné hladké mouky… Teď jsem ale hledala alternativní poměr lehčích ingrediencí. Wafle nám doma ve zdravější verzi chutnaly, tak třeba budou i Vám 😉
RECEPT (pro 2 osoby):
– 60g ovesné celozrnné mouky (v případě použití rozmixovaných ovesných vloček bez lepku lze udělat recept i v bezlepkové variantě)
– 60g pohankové mouky
– 240ml mléka
– špetka soli
– 1/3 balíčku pečícího prášku
– 3 malá vajíčka
Postup:
Všechny ingredience smíchat a péct na waflovači do zlatavé barvy.
Dobrou chuť 😉😘
—–
Oat-buckwheat waffles – RECIPE:
– 60 g oat wholemeal flour
– 60 g buckwheat flour
– 240 ml of milk
– pinch of salt
– 1/3 package baking powder
– 3 small eggs
Napsat komentář