img_0240.jpgWafle jsou u nás oblíbené jak na víkendovou snídani, tak i na večeři v týdnu. V rámci „nedietních“ období u nás děláme verzi z pšeničné hladké mouky… Teď jsem ale hledala alternativní poměr lehčích ingrediencí. Wafle nám doma ve zdravější verzi chutnaly, tak třeba budou i Vám 😉

 




RECEPT
 (pro 2 osoby):
– 60g ovesné celozrnné mouky (v případě použití rozmixovaných ovesných vloček bez lepku lze udělat recept i v bezlepkové variantě)

– 60g pohankové mouky

– 240ml mléka

– špetka soli

– 1/3 balíčku pečícího prášku

– 3 malá vajíčka

 

Postup:

Všechny ingredience smíchat a péct na waflovači do zlatavé barvy.

Dobrou chuť 😉😘

—–

Oat-buckwheat wafflesRECIPE:

– 60 g oat wholemeal flour

– 60 g buckwheat flour

– 240 ml of milk

– pinch of salt

– 1/3 package baking powder

– 3 small eggs

Comments

comments