Nedávno mi přišla pozvánka na workshop výroby řemeslné zmrzliny… A protože se o výrobu domácí zmrzliny snažím již pátým rokem, moc jsem se těšila, jaké novinky se dozvím…

Crème de la Crème vyrábí zmrzliny z jihočeského mléka, smetany, žloutků, cukru, hroznového cukru a karobu. Vybrané příchuti obsahují pak 100% oříškové pasty pocházející z významných italských regionů.

Co je mi velmi blízké, tato zmrzlinárna si zakládá na čistotě a přírodnosti – tedy zmrzliny zde nabízené jsou prosté chemie, umělých barviv, konzervátorů, umělých emulgátorů a stabilizátorů

Na vývoj příchutí a výrobu samotnou dohlíží velmi sympatický zmrlinář Honza Hohsteiger, na pultu najdete denně různé druhy smetanových zmrzlin, dále pak ovocné sorbety (všechny jsou samozřejmě veganské), velkým tahákem jsou zdejší veganské neovocné zmrzliny (skvělý je slaný arašíd  a pistácie).

Novým lákadlem jsou i nově nabízené „zdravé zmrzliny„, které  obsahují 0% cukru a jen 1,9% tuku, jsou jen jemně slazené stévií a ta pistáciová rozhodně stojí za vyzkoušení.

Na Workshopu jsem se dozvěděli něco z historie, zaujala mě třeba dřívější výroba  zmrzlinových ovocných tvarů, které se dále zdobily… Za zmínku určitě stojí i počátky servírování zmrzliny… Miniaturní skleněné pohárky, které stály v určitých dobách za šířením chorob, byly rychle zakázány a kroucené oplatky znamenaly velký krok dopředu😉!
Z trendů poslední doby, stejně jako u všech ostatních desertů, vyčnívá vývoj veganských „smetanových zmrzlin“ a „fit“ příchutí…

P.S. Kdybyste si chtěli zkusit udělat doma zmrzlinu, můžete kouknout na mé recepty zde>>>

Workshop mi dodal odhodlání k dalším pokusům o domácí dokonalé zmrzliny, nicméně na zdravou pistáciovou či slaný arašíd si do Crème de la Crème  zajdu opravdu ráda…

Comments

comments