Náš oblíbený, trošku pracnější recept. Výsledek ale stojí za to 😉❤️
RECEPT:
Na korpus:
– 2/3 hrnku vlašských ořechů (dávám namočit a oživit min 6h předem, před zpracováním nechám okapat, odstředím prebytečnou vodu)
– 2/3 hrnku rozinek (přelitých horkou vodou)
– lžička skořice
Na náplň:
– 2 velká jablka na kousky (dala jsem loupaná, pro snadnější mixování)
– šťáva z 1 citronu
– 1 hrnek kešu ořechů předem namočených (stejně jako u vlašských ořechů)
– 5 lžic rozpuštěného kokosového oleje
– min 200 ml kokosového mléka
– 2 lžíce javorového sirupu, případně medu či stévie (pokud dáte stévii, přidejte navíc lžíci mléka)
– trocha vanilkového extraktu
Na ozdobu:
– 3 větší jablka na kostičky
– 2/3 hrnku sušených datlí (namočit alespoň chvilku předem – možno využít dále zmíněné 3 lžíce horké vody)
– šťáva z 1 citronu
– 3 lžíce horké vody
Postup:
1. Rozinky, vlašské ořechy a umixujeme na směs s malými kousky. Rozprostřeme ji na dno dortové formy (na dno je optimální dát pečící papír, odnímatelný bok potřít kokosovým olejem). Naše forma má cca 20cm v průměru.
2. Všechny ingredience náplně společně velmi důkladně rozmixujte (3-5min), konečná konzistence náplně by měla být krémová. Nalijte ji na připravený korpus a dort nechte odpočívat několik hodin v mrazáku (optimální je odpočinutí přes noc).
3. Na ozdobu dobře promíchejte jablkové kostičky s citronovou šťávou a rozmixovanýmu datlemi s citronovou šťávou a teplou vodou. Mimo podávání dort udržujte v chladu.
Dobrou chuť…
——
RAW Apple Cake – Recipe:
On the body :
– 2/3 cup walnuts
– 2/3 cup raisins ( decanted hot water )
– Teaspoon cinnamon
For the filling :
– 2 large apples into pieces ( I gave peeled for easier mixing )
– Juice of 1 lemon
– 1 cup cashews soaked in advance (as with walnuts )
– 5 tablespoons melted coconut oil
– Min 200 ml coconut milk
– 2 tablespoons maple syrup or honey or stevia
– A bit of vanilla extract
Garnish :
– 3 large apples cutted into small cubes
– 2/3 cup dried dates
– Juice of 1 lemon
– 3 tablespoons of hot water
0 Comments
2 Pingbacks